Når Videnskabsklubben for anden gang nogensinde slår dørene op til vores ’familieklubber’, bliver det som en del af Forskningens Døgn 2022, som i år løber fra fredag 22. april til fredag 29. april.

Efterårsferie 2021 - naturvidenskab for familier

Familieklubber er et initiativ fra Videnskabsklubben, som skal give børn og deres familier mulighed for at dele den naturvidenskabelige interesse. (Foto: Lars Svankjær)

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der skaber mødesteder mellem forskere og borgere. Festivalen foregår hvert år i slutningen af april (uge 17), og I 2022 åbner festivalen fredag den 22. april og kører en uge frem.

Videnskabsklubben byder i anledning af Forskningens Døgn 2022 indenfor til familieworkshops i Aarhus og København, hvor børn og voksne sammen kan fordybe sig i forskning på en legende måde. Arrangementerne er en variation over de nye “familieklubber”, hvor børn og deres familier inviteres til at blive forskere for en dag og samarbejde om sjove forsøg og øvelser.

Aktiviteterne passer godt til børn i alderen 9-13 år, men hele familien er velkommen, også yngre og ældre søskende. Alle børn skal ledsages af en voksen.

Emnet for dagen er biodiversitet i Aarhus og mikrobiologi i København. Som noget ekstraordinært har Videnskabsklubben inviteret ph.d. og retsgenetiker Andreas Kelager fra Københavns Universitet og biodiversitetsprofessor Signe Normand fra Aarhus Universitet med til at undervise familierne på dagen sammen med Videnskabsklubbens seniormentorer. De to forskere har selv været med til at udvikle det faglige indhold sammen med professionelle videnskabsformidlere.

Du kan læse mere om arrangement, tilmelding og det praktiske på hjemmesiden for Forskningens Døgn: Læs om arrangementet i Aarhus her og arrangementet i København her.

LÆS OGSÅ: Datoer for familieklubber 2022 ligger nu fast

Fakta

Familieklubberne afholdes altid i weekenden i kulturhuse eller lignende. De er formet som workshops á cirka 3 timers varighed. Emnerne for familieklubberne i 2022 bliver primatologi – læren om aber, menneskeaber og evolution – samt biodiversitet og mikrobiologi, og aktiviteterne er hentet fra Videnskabsklubbens regulære forløb, som er udarbejdet af forskere og professionelle videnskabsformidlere.

Aktiviteterne er primært rettet mod børn fra 9 til 13 år, men hele familien er velkommen – også yngre og ældre søskende. Alle børn skal dog ledsages af mindst én voksen (+18 år).

Abonner på vores nyhedsbrev for at få besked, når tilmeldingen åbner.