Videnskabsklubbens ’familieklubber’, hvor børn og forældre kan gå til videnskab sammen, har over 100 familier på venteliste.

Familieklubber er et initiativ fra Videnskabsklubben, som skal give børn og deres familier mulighed for at dele den naturvidenskabelige interesse. Her undersøger familier og børn kranier sammen. (Foto: Lars Svankjær)

Holdene blev lynhurtigt fyldt op, da Videnskabsklubben åbnede for tilmeldingen til familieklubber i København og Aarhus. Efterspørgslen har været så stor, at der i København nu er næsten 150 på venteliste til familieklubben lørdag 26. marts. Der er yderligere næsten 100 på venteliste i København til lørdag 23. april, og samme dato er familieklubben i Aarhus også fyldt op og har venteliste.

LÆS OGSÅ: Tilmelding til forårets familieklubber 2022 er åben

Videnskabsklubbens ’familieklubber’ er et initiativ, hvor børn kan dele deres naturvidenskabelige interesse med resten af familien. Det kan både være forældre, bedsteforældre, søskende, onkler og tanter, der går til videnskab sammen for en eftermiddag. Her kan de sammen fordybe sig i et naturvidenskabeligt emne – for eksempel menneskeaber eller mikrobiologi – gennem sjove forsøg, eksperimenter og øvelser.

Aktiviteterne i familieklubberne er udviklet af forskere og professionelle videnskabsformidlere og er målrettet børn mellem 9 og 13 år, men alle familiemedlemmer er velkomne. Studier viser, at børns interesse for naturvidenskab er størst i de små klasser og sidenhen daler, jo længere op i de større klasser børnene kommer. Derfor er familiens støtte afgørende for at booste og fastholde børns interesse i naturvidenskab.

Har du lyst til at læse mere om familieklubberne? Klik her.

Ud over København og Aarhus vil de resterende familieklubber i 2022 også blive udbudt i Aalborg, Viborg, Roskilde og Odense, og de kommende år vil endnu flere byer komme med, takket være en flot bevilling fra VILLUMFONDEN.

LÆS OGSÅ: Datoer for familieklubber 2022 ligger nu fast

Fakta

Familieklubberne afholdes altid i weekenden i kulturhuse eller lignende. De er formet som workshops á cirka 3 timers varighed. Emnerne for familieklubberne i 2022 bliver primatologi – læren om aber, menneskeaber og evolution – samt biodiversitet og mikrobiologi, og aktiviteterne er hentet fra Videnskabsklubbens regulære forløb, som er udarbejdet af forskere og professionelle videnskabsformidlere.

Aktiviteterne er primært rettet mod børn fra 9 til 13 år, men hele familien er velkommen – også yngre og ældre søskende. Alle børn skal dog ledsages af mindst én voksen (+18 år).

Abonner på vores nyhedsbrev for at få besked, når tilmeldingen åbner.