Fem tidligere mentorer i Videnskabsklubben, som har startet et frivilligt fællesskab for naturvidenskabeligt interesserede unge, har modtaget en bevilling fra Tuborg Fondet på 58.000 kroner.
UIN modtager støtte fra Tuborg Fondet, hvilket blandt andet hjælpe skal en bred sammensætning af frivillige på vej og være med til at kvalitetssikre indholdet.
Et initiativ drevet af fem tidligere Videnskabsklub-mentorer har opnået støtte fra Tuborg Fondet.
Det er de fem frivillige Clara, Karla, Rhona, Emilie og Filippa, der tilsammen står bag initiativet Ung i Naturvidenskaben (UIN), som har fået bevilliget 58.000 kroner fra Tuborg Fondet til at formidle naturvidenskab til unge frem til sommeren 2025.
LÆS OGSÅ: Videnskabsklubben får sin egen ungeredaktion: Velkommen til UIN!
Bevillingen skal blandt andet gå til at sikre, at UIN bliver et bredt netværk, som er repræsenteret af unge mange steder fra i landet. De frivillige kommer til at mødes både fysisk og online om at producere indhold, der skaber et digitalt fællesskab for unge, der ligesom dem selv elsker naturvidenskab.
“Det var en stor overraskelse at få hele bevillingen. Det er så vildt, at vi har fået midler fra Tuborg Fondet, da det betyder, at der er folk fra en af landets største fonde, der synes, at vores redaktion er lige så vigtig, som vi synes, den er,” siger Rhona Geddes, som er kasserer i UIN.
I 2023 underviste hun i kemi og var i den forbindelse også en tur forbi Aftenshowet med to miniforskere.
Flere frivillige på vej til UIN
UIN består lige nu af fem tidligere mentorer, som til sammen har undervist i fem ud af Videnskabsklubbens syv forskellige forløb. Rekrutteringen af flere medlemmer er dog i fuld gang, lyder det fra frivilligansvarlig Clara.
LÆS OGSÅ: Emilie og Filippas venskab vokser i Videnskabsklubben
UIN udgiver deres indhold via Instagram, og derudover bliver deres artikler udgivet på deres egen underside her på Videnskabsklubbens hjemmeside.
Her vil unge, lige fra gymnasiealderen til nystartede studerende, kunne finde inspiration til foredrag, studievalg, aktiviteter med naturvidenskabeligt indhold i sabbatåret, interview med forskere og meget mere.
LÆS OGSÅ: Karla har altid været en “rigtig lille Spørge-Jørgen”
Bedre formidlingskompetencer og større selvstændighed
Takket være Tuborg Fondets bevilling er UIN på kort tid gået fra at være en drøm hos fem frivillige med passion for naturvidenskab til en organiseret redaktion med formål, produktion, budget, målgruppe og et meningsfuldt fællesskab for unge.
Pengene fra Tuborg Fondet skal også gå til produktionsomkostninger og oplæring af de frivillige i digital formidling – og er dermed med til at kvalitetssikre indholdet fra UIN.
“Det, at have fået nogle penge, betyder, at vi nu har midler til at udvikle vores formidlingsevner, så vores produktion får en højere kvalitet, og så giver det os større mulighed for selvstændighed,” lyder det fra Rhona Geddes.
Fakta
Du kan følge UIN på instagram, hvor de løbende poster artikler og videoer med naturvidenskabelig inspiration, tilbud, interviews og lignende.
Alle artikler vil desuden blive bragt her på Videnskabsklubbens hjemmeside under UIN’s egen side.
Er du interesseret i at blive en del af UIN, kan du skrive til frivilligansvarlig Clara Nürnberg på uin.hyfen@gmail.com. Beskriv kort din egen baggrund og motivation for at ville bidrage til UIN.